Connection lines & move component

Created: 25.03.2021 | Updated: 12.08.2021

Why do the connection lines not move the same when I use the Edit ► Move ► Component as they do if I would use dragging of the component in PCB Editor

Starting in Version: 18.0
Up to Version: Current

Solution Details

To have the connection lines move with the component when using Edit Move Component, as they do when just clicking and dragging the component in the PCB editor, "Comp Drag" must be set to "None".  See Preferences PCB Editor General Other (section) Comp Drag set to "None".  Either way, they will show on the component when you are done.


 
If tracks have been placed, then for the:
None setting:  Connection lines will be shown while dragging but the tracks will not move.
Connected Tracks setting:  Tracks will move with the component.
 
You can read more detail by expanding the "Move Component" section of this document:
https://www.altium.com/documentation/altium-designer/pcb-cmd-moveobjectmoveobject-ad
 
You can learn more about the Preference settings for Comp Drag in the "Other" section of this document:
https://www.altium.com/documentation/altium-designer/pcb-dlg-systemoptions-framepcb-editor-general-ad

Here's another (more general) Knowledge Base Article that may be of interest:
Connection Lines on PCB - Rats nest display
Was this article helpful?
0
0
Обнаружили проблему в этом документе? Выделите область и нажмите Ctrl+Enter, чтобы оповестить нас.

Связаться с нами

Связаться с нашими Представительствами напрямую

We're sorry to hear the article wasn't helpful to you.
Could you take a moment to tell us why?
200 characters remaining
Вы сообщаете о проблеме, связанной со следующим выделенным текстом
и/или изображением в активном документе: